Vikend u Beogradu

Pandemija nas je sve navela da razmišljamo o tome šta bi se desilo sa privredom u celosti da se vanredno stanje odužilo. Data situacija je pokazala koliko preduzeća, delatnosti ili čitavih gradova i država nije bilo spremno za iznenadne okolnosti. Pandemija prouzrokovana koronavirusom sa sobom je donela mnoštvo teških pitanja, ali i slatkih muka. Kada se situacija dovela do normale, najslađa muka koju treba rešiti jeste – gde letovati?

Letovanje u Beogradu

Najveći deo građana odlučuje da provede svoj godišnji odmor unutar granica Srbije. Ako niste do sada, pravo je vreme da uvidite sve lepote naše države zbog kojih nam se turisti iznova i iznova vraćaju. Pored mnogobrojnih termalnih banja, viševekovnih manastira i netraknutih prirodnih lepota, prestonica je ono što ostavlja najupečatljiviji utisak na svakog posetioca. Beograd je jedan od najvećih gradova jugoistočne Evrope. Predstavlja čvorište izuzetnog kulturnog, obrazovnog i privrednog odraza Srbije. Njegova veličina i lepota ogledaju se u bogatoj istoriji, ali i u svakodnevnom napretku. Glavni grad Srbije smešten je na ušću Save u Dunav, gde se Panonska nizija spaja sa Balkanskim poluostrvom. Njegova lokacija dovela je do toga da Beograd ima raznovrstan reljef. Samim tim imamo očiglednu razliku između Novog Beograda i Zemuna, koji leže na ravničarskom delu, i Starog grada, koji je pretežno brdovit. Beograd takođe krasi i planina Avala na čijem zaštićenom području se nalazi preko 600 vrsta biljaka. Avala je turistima jedno od omiljenih izletišta.

Saobraćaj u Beogradu

Beograd pruža zanimljivu mešavinu noćnog života, poslovnih mogućnosti i kulturnog uzdizanja. Mnogobrojni ugostiteljski objekti, hoteli, parkovi i šume, bioskopi, spomenici, kaldrme i boemske četvrti nalaze se u svakom delu grada. Beograd je po mnogo čemu poznat, ali nešto po čemu ga svi pamte jeste gužva u saobraćaju. Bilo da dolazite u Beograd na nekoliko nedelja, dana ili za vikend, sigurno ćete se susreti sa tim problem. Ovaj grad je izuzetno naseljen, te je normalno da postoji toliki broj učesnika u saobraćaju. Međutim, ukoliko želite da upoznate duh ovog grada, potrebno je da ga obiđete uzduž i popreko. Za takvu misiju vam se nikako ne preporučuje gradski prevoz. Autobusi su nepouzdani sa svojim propuštanjem reda vožnje, kašnjenjem i čestim kvarovima. Pritom, neretko se dešava da su ova vozila prepuna i drugih putnika, a to nije nešto što vam je potreno pogotovo u vreme tropskih, letnjih dana. Iznajmljivanje automobila u Beogradu idealna je opcija ukoliko na ovaj izlet niste krenuli svojim vozilom. Postoji mnoštvo prednosti, a jedna od tih je da možete da iznajmite model automobila koji je pogodan za karakter izleta. Na primer, ukoliko ide grupa ljudi ili čitava porodica, to zahteva veći, komforniji automobil. Uz to servis, registracija i popravke nisu vaša briga. Cena iznajmljivanja zavisi od samog modela za koji biste se odlučili. Sa povećanjem broja dana izmajmljivanja smanjuje se cena iznajmljivanja po danu. Uz svaki auto možete uzeti i dodatne usluge, kao što su navigacija, wi-fi mobilni ruter, sedišta za decu i slično.

Taksi jeste dobra opcija jer vozači poznaju grad i brzo i lako vas mogu odvesti na željenu destinaciju. Ali ponekad morate dosta da čekate da biste dobili slobodno vozilo, kasnije i da bi vas neko vratio. Uz to, taksi u Beogradu i nije tako jeftin. Rent a car u Beogradu vam nudi slobodu izbora vozila, kretanja, vremena polaska, pauze i povratka. Sami ste vođa puta i iznajmljeno vozilo vam pruža komfor i užitak kakav možda ne osećate ni u sopstvenom vozilu.

Beograd je veliki grad i ima mnogo toga da ponudi turistima. Kako biste uspeli da sve što ste zamislili obiđete, probate i doživite, potreban vam je rent a car

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *