Saveti za uređivanje male kuhinje

Renovirati malu kuhinju ponekad predstavlja pravi izazov. Uglavnom ne uspemo da postavimo sve što želimo u njoj i zbog toga se osećamo ne tako srećno. Šta ako vam kažemo da jedna mala kuhinja može izgledati baš kao što ste zamislili? Ostanite sa nama i saznajte kako je uz pomoć par prakatičnih saveta moguće renovirati kujinju tako da izgleda veće nego što zapravo jeste. Uštedite na prostoru tako što ćete napraviti pametan raspored elemenata.

Kada imate malu kuhinju za renovirati onda se držite minimalizma. Ovaj stil uređenja je dosta bitan kada su ovakve situacije u pitanju. Koristite svetle boje zidova, pločica ali i nameštaja. Funkcionalnost je takođe bitna u ovim situacijama ali ona je svakako deo minimalizma. Dakle funkcionalnost ćete dobiti pametnim rasporedom kućnih aparata i radne ploče. Izvucite maksimalnu iskorišćenost u kuhinji. Mali kućni aparati će vas doslovno spasiti u ovakvim situacijama jer kada imate samo dve ringle jer za više u maloj kuhinji nema mesta, mali kućni aparati poput mikrotalanse, pice pekača ili krčka će vam mnogo značiti. Kada smo kod praktičnosti onda ne možemo a da ne spomenemo staklo za kuhinju. Osim što dobro izgleda ovo staklo je dosta praktično za održavanje. Sve što vam je potrebno za čišćenje jeste jedna krpa i sredstvo za pranje stakala. Za razliku od pločica i dosadnih fugi ovde ćete imati mnogo olakšan proces kada je čišćenje u pitanju. Osim toga staklo jako lepo izgleda pogovoto kada je u kombinaciji sa nekom dobrom rasvetom. 

Staklo u kuhinji se lako i jednostavno montira. Ovo staklo je moguće montirati i nakon već ugrađene kuhinje. Danas na tržištu je moguće pronaći dosta vrsta ovih stakala sve zavisi od vas, šta se vama dopadne, od jednobojnih, onih sa šarom do prozirnih. Prilikom odabira potrudite se da vam se uklopi u enterijer. Možda naveći problem malih kuhinja jeste mali radni prostor. Ovaj problem možete rešiti jednim šankom koji vam u isto vreme može poslužiti i kao sto za ručavanje ali i mesto pripremanja obroka. Ako imate problem sa odlaganjem stvari onda je savet da produžite gornje kuhinjske elemente do plafona i time dobijete više prostora za odlaganje svih potrebnih stvari. Pored svetlih boja staklo može dosta uticati da vaš prostor izgleda mnogo većim nego što zapravo jeste. Staklena vrata na kuhinjskim elementima doprineće većem izgedu kupatila. Većina malih kuhinja nemaju prozor ali o tome ne morate brinuti jer na tžištu postoji jako veliki izbor aspiratora koji će u potpunosti rešiti problem a mogu se naći i po povoljnim cenama. Ne zaboravite na rasvetu ona dosta može doprineti estetskom izgledu same kuhinje. Postavite obavezno i ogledalo u svom kupatilu. Izbegavajte postavljanje istor u prostor kod sudopere ili peći. Stavite ogledalo na neko razumno mesto i stvorićete iluziju dubine a zahvaljujući time prostor će izgledati veći nego što jeste.