Evo kako vam online prodavnica pomaže da poslovno napredujete

Da li znate da e-trgovina godišnje raste za neverovatnih 19%? Ako ovo do sada niste znali, a ujedno nemate web shop za svoj biznis i prodaju usluga i proizvoda, onda je vreme da ozbiljno razmislite o tome da je online prodavnica naredni nivo na koji ćete preći. 

Možemo slobodno reći da je danas skoro sve dostupno i u prodavnicama i na internetu, ali postoji jedna bitna stavka, pre nego se dođe do prodavnice, tržnog centra i marketa, većina poseti internet kako bi proverili dostupnost određenog artikla, kako bi se uporedile cene i kako bi se odlučili gde da kupe određenu stvar, ako nije dostupna online. Ovo se radi zbog činjenice da se štedi vreme, štedi se novac koji bi se dao na gorivo, prevoz, a ujedno se kada online prodavnica postoji kupovina može obaviti bilo kada i bilo gde. Klijenti i korisnici vole ove opcije, pa je to prvi razlog zašto je važna izrada internet prodavnica, a pored toga, evo koji su benefiti njenog postojanja.

Ušteda novca

Online prodavnica ne zahteva ogromna ulaganja, kao što je to u slučaju otvaranja prodavnice, butika… Sve što je potrebno jeste na samom početku uložiti manju količinu novca u sajt i njegovu izradu, a onda kada se sve sredi, ulaganja ne moraju da postoje, osim ako želite da oglašavate sajt zarad bolje prodaje. Pored uštede novca, online prodavnica vam na taj način štedi i vreme, jer meseci koji se ulažu za pripremu fizičke prodavnice, nisu potrebni za web shop. 

Konstantna dostupnost

Dok vam klasičan vid prodajnog mesta uglavnom ne dozvoljava da ste konstantno dostupni i svuda dostupni, online prodavnica vam omogućava da vaši proizvodi i usluge budu uvek dostupni bilo gde u vašoj zemlji ili van nje, ako se nudi i slanje za inostranstvo. To znači da za vaš biznis ne postoje granice, niti bilo kakve prepreke kako bi se došlo do onoga šta nudite.

Manje papirologije

Klasično poslovanje iziskuje mnogo administracije, gubljenja vremena od šaltera do šaltera, previše potrebnih papira. Online prodavnica ne funkcioniše na taj način, već daje brojne mogućnosti povezivanja sa e-sistemima koji čine da se sve rešava u momentu ostvarivanja konverzije, pa na taj način štedite vreme i štedite novac koji biste za to vreme morali da ulažete. 

Uvid u ponašanje kupca/klijenta

Postojanje online prodavnica podrazumeva jednu veoma važnu stvar, a to je praćenje ponašanja, potreba i želja ciljne grupe, korisnika vaših usluga i proizvoda, kao i potencijalnih korisnika. Na taj način stičete pravu sliku o tome šta je savršeno u vašem poslovanju, na čemu treba raditi kako bi se određene stvari popravile, ali i šta je suvišno i šta istinski fali. Analitika samog sajta vam prikazuje u kojem pravcu je najbolje da se razvijate, pa tako na besplatan način dobijate najbolje smernice za svoj biznis plan.

Umesto da svoju profesiju ograničavate fizičkim dolascima i određenim reonom u kojem možete poslovati, online prodavnica vam nudi mogućnost da poslujete bez ikakvih granica. Njenim postojanjem dobijate klijente i korisnike koje bez nje sigurno nikada ne biste imali i ne bi verovatno ni čuli za vas, stoga vam vam savetujemo da se opredelite za izradu internet prodavnice, ako želite napredovat u poslovanju.