Saveti kako da uredite kupatilo bilo koje površine

Uređenje kupatila je posao koji svi odlažu jer je zahtevno i uglavnom predstavlja skupu investiciju. Sa druge strane, ima i onih koji bi non stop nešto menjali u domu, pa samim tim i u kupatilu. Svakako, ideja je uvek mnogo, ali ono što je svima potrebno je dobar plan, inspiracija i kreativnost. 

U današnje vreme, inspiracija se traži putem interneta, na društvenim mrežama, i tu zaista možemo pronaći fenomenalno osmišljena rešenja. Neka kupatila su mala, pa samim tim i izazovnija za opremanje i uređenje, dok veće površine nude i više mogućnosti. Bitno je postići dobar vizuelni efekat, ali je još bitnije da samo kupatilo bude praktično i funkcionalno. 

Odaberite pravu kombinaciju pločica 

Nakon postavljanja instalacija i obrade zidova, na red dolaze pločice. Pločice su element koji definiše svako kupatilo i određuju sam stil. Podne i zidne pločice, odnosno njihov dezen, jako je važan za postizanje određenog ambijenta u ovoj prostoriji.

Karakteristike su ono što ih razlikuje i pri odabiru treba da obratite pažnju na izdržljivost, trajnost i čvrstoću pločica. Keramičke i granitne pločice su najčešći izbor kupaca. Keramičke se često koriste za oblaganje zidnih površina, dok je granitna keramika poznatija po većoj istrajnosti i po tome što se manje kliza. Granitne pločice se koriste za podove, kako u unutrašnjosti tako i kao spoljna obloga.

Dimenzije pločica mogu biti različite, popularne su i manje dimenzije, kao i pločice većih formata. Veliki je izbor pločica sa imitacijom drveta, mermera ili kamena, a možete birati između sjajnih i mat modela. 

Sanitarije za kupatilo – birajte kvalitet

Pored dobrog izbora pločica, na red dolaze sanitarije, koje su podjednako važna stavka u opremanju kupatila. Dizajn i kvalitet su osobine mnogih proizvođača, a na vama je da izaberete sanitarije po vašem ukusu. Možete birati između ugradnog ili nadgradnog lavaboa, ali i željenu boju lavaboa. Nadgradni lavaboi su češći izbor, jer su praktičniji a svakako izgledaju moderno. Bela boja je najtraženija, ali i crna je čest izbor kupaca. 

Savršena wc šolja je takođe element koji treba da izaberete prema vašem ukusu i celokupnom ambijentu. Razlikuju se prema načinu ugradnje, pa imate klasične podne i konzolne wc šolje, koje se montiraju na zid. Izaberite najbolji vodokotlić za vašu wc šolju, koji takođe mnogo utiče na celokupan ambijent prostorije. Jedan od brendova koji su dokazali svoj kvalitet jeste i Geberit, a njihovi vodokotlići su zaista dugotrajni, i sadrže dokazano dobar Geberit plovak. U zavisnosti od modela i potrebe, Geberit plovak može biti vertikalni ili horizontalni. Priključak za Geberit plovak takođe zavisi od toga da li je on horizontalni ili vertikalni. 

Tuš kabina ili kada

Prilikom odlučivanja da li ugraditi kadu ili staviti tuš kabinu, odlučujuću ulogu igraju same dimenzije kupatila. Ukoliko je moguća i jedna i druga opcija, onda ćete presuditi vi, odnosno vaše želje. Kada je idealno rešenje za prostrana kupatila i za one koji uživaju da se opuste u toploj kupki na kraju dana. Možete uzeti samostojeće koje su i skuplje ali dosta elegantnije, dok su ugradne najčešći izbor zbog praktičnosti.

Postoje i hidromasažne kade, koje vam mogu pružiti mnoge pogodnosti sa svojim funkcijama, ako ste od onih koji uživaju u masažama i imate vremena za njih. I tuš kabine mogu biti hidromasažne. One omogućavaju dubinsku masažu, koja odlično opusti nakon napornog dana. Jedna od opcija može biti da dozidate zid umesto tuš kabine, i da stavite stakleni paravan. Zid u ovakvoj tuš kabini možete istaći mozaikom ili dominantnijim pločicama u odnosu na ostatak kupatila.

Slavine za lavabo, kadu ili tuš kabinu

Poslednjih godina dizajneri su pustili da mašta izrodi prelepe ideje i sada na tržištu se može pronaći zaista veliki izbor baterija za sanitarije. Izbor mogu biti jednoručne ili dvoručne baterije, ali i ugradne ili nadrgradne. Senzorske slavine su hit kako kod nas tako i u svetu.

Takođe, više ni boja nije prepreka, jer nekada su se baterije pravile u sivoj, odnosno srebrnoj boji, dok danas možete birati između crnih ili zlatnih, koje daju neki moderan i elegantan izgled svakom kupatilu. Naravno, potrebno ih je birati u skladu sa ostalim kupatilskim nameštajem i sanitarijama kako bi ceo prostor bio kompaktan.

Kupatilski nameštaj – savršeni komadi za odlaganje 

Naša kreativnost stupa na scenu u završnim fazama uređenja kupatilskog prostora. Bogata ponuda kupatilskog nameštaja na našem tržištu omogućava nam da kupatilo bude naša mala oaza za opuštanje. Ormarići za kupatilo, viseći elementi, police i ogledala, svi oni mogu učiniti da naše kupatilo izgleda savršeno. Možete se odlučiti i za razne setove nameštaja, koji su dostupni u salonima, a sigurno ćete biti na slatkim mukama dok se ne odlučite za one komade koji vam se najviše sviđaju.