Kako da uredite svoje malo kupatilo

Imate malo kupatilo ali niste sigurni kako biste ga uredili i da li bi ispalo sve onako kako ste zamislili. Vaše malo kupatilo je moguće preurediti tako da postane prava oaza mira i prostor za uživanje uz samo nekoliko praktičnih saveta. Ostanite sa nama i saznajte na koji način je moguće preurediti svoje malo kupatilo.

Pre početka renoviranja uzmite mere svog kupatila i u glavi otprilike smislite šta biste vi to želeli da imate u svom kupatilu i da instalirate. Ovo je jako važno pre svega zbog tuš kabine. Ako imate malo kupatilo kadu ćete teško moći da smestite u kupatilo. Umesto toga stavićete tuš kabinu. Danas je moguće uzimati staklo za tuš kabinu po meri. Danas je čak moguće pronaći u nekim salonima programe za izradu 3d modela i na taj način videti u vizuelnom prikazu sve ono što ste zamislili u glavi.

Keramičke pločice

Kada su u pitanju keramičke pločice ovde sve zavisi od toga šta vi želite da postignete i kakav način uređenja preferirate. Jedna od ideja je postaviti keramičke pločice koje imitiraju prirodne materijale. Ovo će se jako dobro uklopiti sa ostatkom enterijera. Recimo dezeni drveta se jako lepo kombinuju sa ostatkom enterijera i jako lepo izgledaju. Ukoliko i vi imate malo kupatilo odvojite staklenim paravanom tuš kabinu od wc šolje i ofarbajte zidove različitim bojama kako bi vizuelno odvojili zidove. Koristitie svetle i neutralne tonove. Staklo za tuš može se danas pronaći u više varijanti sve zavisi od toga šta vi volite i kakav stil preferirate. Baš kao što smo napomenuli potrudite se da pojedine zidove istaknete pa tako na primer za isticanje umivaonika ili tuš kabine birajte neku boju koja će biti u kontrastu u odnosu na preovlađujuću boju u prostoru.

Korisni saveti pri renoviranju kupatila

Uvek iskoristite odmosno gledajte da izvučete maksimum od raspoložive površine kupatila. Uvek gledajte da uskladite stil i dimenzije kupatila kako bi postigli sklad i ravnotežu u prostoru. Kada su mala kupatila u pitanju sve je u samoj organizaciji, zapravo organizacija je pola posla. Kupite umivaonik i wc šolju manjh dimenzija ako imate malo kupatilo. Ovo će dosta da vam uštedi prostora. Konzolne wc šolje se ugrađuju u zid i na taj način zauzimaju baš malo prostora. Umesto kade uzmite tuš kabinu il ituš paravan. Ovo će vam svakako više odgovarati ako imate malo kupatilo. Ne pretrpavajte svoje kupatilo stvarima koje vam nisu potrebne. Danas je moguće odabrati lep kupatilski nameštaj gde ćete moći staviti sve svoje stvari. Danas je moguće pronaći razne komode i ormariće koje vam neće oduzeti puno prostora.