Na koji način podmladiti kožu lica?

Koža predstavlja svojstveno platno, po kojem godine ispisuju sve dobre i loše uspomene koje ste proživeli. Svaki srećan događaj, večernji izlazak, uživanje uz piće u društvu svojih omiljenih osoba, ali i stresna stanja koja uzrokuju brz tempo života, loše navike i poroci, posao koji zamara, nedovoljno sna ostaju urezani prvenstveno na vašem licu, koje ne može da sakrije umor, iscrpljenost i vreme koje ne može da se vrati. 

Kako starimo, koža lica polako gubi svoju elastičnost i glatkoću. Vremenom se stvaraju male bore, koje se godinama produbljuju. Uz godine, svaka loša navika i neadekvatna i nezdrava ishrana ostaviće tragove na licu, a najviše na području oko očiju. Koža u ovom području je najtanja, pa stoga i najosetljivija, a podložna je boranju, stvaranju kesica ispod očiju, opuštanju što rezultuje pojavi spuštenih kapaka i promeni njihovog oblika usled nagomilavanja masti. 

Estetska hirurgija je u ovom domenu napravila velike inovativne korake, koji su u današnje vreme sve popularniji, kako kod žena, tako i kod muškog dela populacije. Podizanje i zatezanje kapaka predstavljaju lakše invazivne metode koje daju trenutne rezultate, potpuno su sigurne i pomažu da povratite svoje samopouzdanje i osećate se sigurno i zadovoljno i lepo sobom. 

Šta podrazumeva tehnika zatezanja kapaka?

Postupak zatezanja kapaka predstavlja sve moderniji operativni zahvat iz domena estetske hirurgije, koji se koristi u cilju podmlađivanja i vraćanja elastičnosti i tonusa u predelu oko očiju. Potpuno je siguran i bezopasan i sprovodi se u lokalnoj anesteziji. 

Pre bilo kakve intervencije, ukoliko želite da osvežite svoj izgled, trebalo bi da se posavetujete sa stručnjacima – hirurzima, koji će vam pomoći da postignete rezultat koji želite. Zato je izbor odgovarajuće klinike prvi i najvažniji korak. Prilikom pregleda, hirurg će vas uputiti na potrebne zahvate i objasniti vam postupak izvođenja pomenutih estetskih korekcija.

Operativni zahvat podrazumeva odstranjivanje viška kože i masnog tkiva sa gornjeg kapka i njihovo zatezanje, kao i odstranjivanje podočnjaka u donjem delu kapka. Rez se pravi na mestima gde je najmanje primetan, uglavnom u prevojima ili neposredno ispod trepavica. 

Koliko traje pomenuti postupak i koja je cena zatezanja kapaka?

Postupak zatezanja kapaka ne zahteva komplikovane operativne zahvate, pa ni trajanje ne oduzima mnogo vremena. Prosečno trajanje operacije iznosi oko pola sata ukoliko se postupak obavlja samo na gornje kapke i vrši se u lokalnoj anesteziji. Ukoliko se zatežu donji kapci, ceo postupak traje oko 45 minuta u opštoj anesteziji. 

Iz tog razloga, zatezanje kapaka cena će varirati u zavisnosti koje područje se operativno tretira i da li možda postoji potreba da se izvrši više zahvata istovremeno. Kada uzmete u obzir da je tretman potpuno siguran, brz i da rezultati neće izostati, investiranje u svoju lepotu se potpuno isplati. 

Kako pristupiti oporavku nakon zatezanja kapaka?

Posle svakog oprativnog postupka, pa i ovog, potrebno je vreme da se koža vrati u normalu. Otok koji se javlja nakon operacije, najbolje je tretirati hladnim oblogama, a u prvim danima neophodno je mirovanje i odmaranje. Ukoliko se sve radi po protokolu, već nakon nedelju dana dolazite na kliniku radi kontrolnog pregleda i uklanjanja konca. Nakon toga, ostaje vam samo da uživate u svom novom izgledu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *