Fantastično uređen poslovni prostor – preporuka za potpunu transformaciju

Poslovni prostor je mnogo više od prostorije u kojoj zaposleni rade. To je mesto gde se provodi jednako vremena koliko i kod kuće, mesto gde treba da imate visoku koncentraciju i produktivnost 8 časova svaki dan, tamo gde će klijenti prvi put upoznati vaše poslovanje, mesto gde se sklapaju poslovi i niže uspeh.

Pametno uređen poslovni prostor će raditi u korist firme, odavati utisak profesionalnog poslovanja, privlačiti klijente i pre direktne komunikacije.

Koji su to koraci za moderno renoviran poslovni prostor, koja ulaganja imaju smisla i daju najbolji efekat?

Svi odgovori slede.

Podovi u kancelarijama

Davno su prevaziđeni tepisi od zida do zida izbledelih boja koji se brzo habaju. Pravilno odabran pod neće se promeniti posle višedecenijske upotrebe, lak je za postavljanje i održavanje, a estetski izgleda jako lepo. Tepisi u ovom slučaju mogu biti mali i služiti samo za dekoraciju.

Odaberite vrstu poda i materijal. Drvo je možda i najmanje praktično jer zahteva redovnu reparaciju, ali zato linoleum visokog kvaliteta, pločice, tekstilne podne ploče čine idealnu alternativu za ovu namenu.

Mnogi materijali su i dobri izolatori od buke pa će radni prostor biti i prijatan za rad.

Najbolje je odabrati neutralne boje, jednostavne dezene koji se ne ističu previše, tako da se mogu naglasiti drugi detalji i stvoriti lep kontrast prilikom posmatranja.

PVC stolarija – idealna za poslovni prostor

PVC  stolarija je najjeftinija, traje preko 40 godina, ne traži nikakva ulaganja, stakla su dupla, dihtovanje odlično pa donosi najveće energetske uštede.

Otvorite pogled, odaberite velike staklene prozore koje će dati dosta svetlosti! Radnicima će takvo okruženje prijati, prostor će biti lepši, a da se naprave i uštede jer ova PVC stolarija isplati sebe kroz niže troškove za grejanje i hlađenje. Možete postaviti i čitave staklene zidove, a da to ne stvori gubitak toplote.

Izrađuje se u bojama po želji kupca i mnogo lepo izgleda čak i kad nije bela. Zato je odlična za svaku varijantu renoviranja.

Umesto moleraja postavite tapete

Izuzetno moderan i praktičan način dekoracije zidova je postavljanje tapeta. Lako se lepe, odlično izgledaju, smanjuju nivo buke, ne blede, moguće je ih prati…

Izaberite modele koji su napravljeni od antibakterijskog materijala jer u radnom okruženju boravi dosta ljudi dug vremenski period pa je dobro da rade u zdravijem prostoru.

Zanimljiva rasveta

Svetlo u kancelarijama mora biti jako i prijatno za rad i zato su se do sada uvek birale neonke kao najsigurnija opcija.

Današnji modeli LED rasvete su ekološki najopravdaniji, troše manje električne energije, a pružaju ravnomernu jaku svetlost. Postoje 3 opcije osvetljenja: hladno bela, „dnevna svetlost“ i žuta svetlost.

Kada se uz to postavi zanimljiva plafonjerka ili rasveta koja sija iz više tačaka dobija se i funkcionalan i estetski lep prostor.

Tek nakon ovog uređenja na red dolazi izbor nameštaja, detalja i ukrasa. Tada je već lako odabrati komade koji će se uklopiti u tonove ili istaknuti u prostoru. 

Podovi, PVC stolarija, tapete i rasveta će doneti velike promene uz minimalna ulaganja, a u prostoru izgledati odlično i kao da su postavljeni pre nekoliko dana.

Upravo se ovako dolazi do fantastično uređenog poslovnog prostora!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *