Termofor za bebe pomaže kod grčeva i gasova

Svako ko je prošao kroz plač bebe sa grčevima može razumeti frustraciju i uznemirenost koje idu uz to. Nažalost, niko zaista ne zna šta uzrokuje grčeve, a ne postoji ni jedan jedini lek koji sigurno pomaže kod grčeva. Uvek je to kombinacija nekoliko stvari. Ono što svaki roditelj može jeste da se naoruža strpljenjem i živcima i svešću da su grčevi prirodan proces kroz koji prolaze sve bebe kada se rode.

Ne postoji lek, ali postoji mala pomoć

Grčevi nastupaju dve – tri nedelje po rođenju i mogu trajati oko 3 meseca. Često se dešava da se grčevi javljaju svakog dana u istom vremenskom periodu, odnosno rade kao sat. Kako vreme prolazi, grčevi postaju sve slabiji. Mnogi pedijatri mogu preporučiti uzimanje prirodnih probiotika namenjenih bebama ili određenih kapi koje mogu pomoći. I tu je stvar individualna, nekoj bebi pomažu, a nekoj ne. 

Termofor za bebe greje i smiruje

Kada nastupe grčevi, beba plače uzmenireno, zacrveni se i savija nožice. Odbija flašicu i jednostavno izgleda da ne može da se umiri. U tom trenutku ona je uplašena, pa joj najviše prija vaša blizina. Nošenje i ljuljuškanje je prvo što ćete uraditi i to je nešto što se podrazumeva. Blagi pritisak na stomačić će, takođe, prijati. Kombinacija toplote i nežne masaže znatno može ublažiti osećaj bola i napetosti. Termofor za bebe je nešto što je obavezno u borbi sa grčevima. Kada ga jednom ugrejete, termofor za bebe dugo zadržava toplotu, pa ga postavite prego bebine garderobe i još ga dodatno pričvrstite tetra pelenom. Možete bebu nasloniti stomakom na svoju podlakticu i na taj način omogućiti dodatni pritisak. 

Termofor za bebe postoji u raznim oblicima 

Klasična varijanta je termofor za bebe koji se jednostavno napuni toplom vodom. Gumeni je i najjednostavniji za upotrebu. Noviji modeli su napravljeni od neke vrste silikona koji podnose jako velike temperature. Ispunjeni su tečnošću koja može da se zagreva u proključaloj vodi. Unutar termofora se nalazi mala pločica čijim se pritiskom ta tečnost polako zgušnjava i na taj način zadržava toplotu dosta duže od klasičnih termofora. Termofor za bebe se jednostavnim ponovnim zagrevanjem u šerpici sa proključalom vodom ponovo vraća u tečno stanje. Osim ovih, na tržištu su popularni mekani pojasevi koji su ispunjeni prirodnim materijalima, kao što su koštice višanja, koje se lako zagrevaju u rerni ili mikrotalasnoj. Ovo je, inače, stari narodni lek koje su bake koristile, a koji je danas ponovo vraćen u upotrebu.

Termofor za bebe u kombinaciji sa drugim alatima

Posmatrajući svoju bebu tokom borbe sa grčevima, probaćete nekoliko stvari i shvatićete šta joj najviše prija. Termofor za bebe je odlična stvar, ali nemojte se ograničiti samo na njega. Bela buka prija bebama, a to može biti zvuk aspiratora, utišanog radija, zvuk mašine za veš ili usisivača. Ljuljaške za bebe imaju opciju vibriranja, što se pokazalo kao odlična masaža bebinog stomačića. Mnoge bebe halapljivo jedu, posebno ako piju mleko iz flašice, jer tada adaptirano mleko ide brže, pa se bebe često prejedu i nagutaju vazduha. To može stvoriti grčeve, pa pokušajte da svojoj bebi dozirate obroke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *