Uređenje malog kupatila

Izazov i rizik – tako se može opisati proces uređenja malog kupatila. Kako biste uspeli u zacrtanom cilju potrebno je napraviti dobar plan i raspored elemenata. Ovim ćete izbeći prenatrpanost, a postići funkcionalnost.  Ključ je u dobroj organizaciji. 

Svetli tonovi čine kupatilo prostranijim

S obzirom na to da ste ograničeni prostorom treba naći načina kako da vaše kupatilo učinite vizuelno većim. Jedan od načina jeste uvođenjem svetlih boja. Tu se pre svega misli na belu, oker i krem. Pločice u jednoj u ovoj nijansi jesu idealne za mala kupatila. Pored toga što ćete učiniti vaše kupatilo vizuelno prostranijim, imaćete pločice koje nikada ne izlaze iz mode. 

Ne zaboravite na rasvetu

Pored svetlih tonova, vaše kupatilo možete učiniti većim odabirom adekvatne rasvete. Svetlo je izuzeztno važno. Roletne, tamne zavese treba zaboraviti u potpunosti. Ukoliko nemate prirodno svetlo, onda vam u pomoć može doskočiti veštačko svetlo. Žuto svetlo uneće toplinu, bela rasveta učiniće kupatilo prostranijim. 

Staklene tuš kabine se u modi

Zaboravite na kade. One više nisu u modi ni u dimenzionalnom većim kupatilima. Umesto toga odlučite se za staklene tuš kabine. Pored toga što su praktične, vizuelno su lepše i učiniće vaše kupatilo otmenijim. Dobra stvar jeste i što je izbor pomenutih elemenata obimniji te će se sigurno naći i onda koja će se savršeno uklopiti i u vaše kupatilo. 

Trik sa ogledalom

Ogledala su još jedan trik koji vam može pomoći da zavarate male dimenzije vašeg kupatila. Dizajneri enterijera savetuju da se čitav jedan zid prekrije ogledalom. Uostalom, ogledala su oduvek bila sinonim za eleganciju. 

Visoke police 

Jedna od dilema sa kojima su susreći svi koji se upuštaju u uređenje malog kupatila jeste i pitanje polica. Koliko polica treba ostaviti ? Kakve dimnezije su adekvatne? Koji oblik i boja su pravi izbor? Kada je reč o materijalu to će zavisiti od ostatka enterijera i stila za koji se odlučite. Ukoliko budete ugradili staklene tuš kabine onda je bolje da i police bude od istog materijala. Visoke police su najbolji izbor jer ćete na taj iskoristi prostor na najbolji mogući način. U poslednjih nekoliko sve više se potencira na nameštaju po meri, jer je izbor veći a imate i mogućnost da nameštaj, u ovom, slučaju elemente u potpunosti prilagodite dimenzijama namenjene prostorije. Pored toga što birate oblik i materijal vi ste ti i koji određuju mere u skladu sa prostorom kojim raspolažete. 

Vodite računa sa detaljima 

Ono što treba da imate na umu jeste da je manje bolje. Kada to prenesete u praksu to znači da ne treba da vaše kupatilo podseća na muzej, galeriju ili botaničku baštu. Detalji jesu važni, ali sa ukusom i merom. Ukoliko želite da osvežite prostor onda je najbolje da se odlučite za nešto konkretno – jedna slika ili jedna saksija biće dovoljna da unese neku promenu u sam ambijent. Ne komplikujte! 

Krenite u akciju

Ukoliko dugo razmišljate o renoviranju malog kupatila, saveti gore pomenuti vam mogu biti od pomoći. Nekada je dovoljno da promenite boju pločica, zamenite kadu tuš kabinama po meri, zamenite prostiruku ili ubacite neku viseću policu.Napravite dobar plan, odredite vaše prioritete i krenite u akciju. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *