Turizam u Beogradu

Ako ste u Beogradu turistički ovo je tekst za vas. Turističke posete nisu drastično opale u Beogradu pa čak ni za vreme pandemije. Sve ovo ukupno govori  tome koliko je naša prestpnica zapravo popularno turističko odredište kako među strancima ali i tako među svojim stanovništvom. Sve ono što krasi našu zemlju a to je prelepa arhitektura, prirodne lepote kojim smo okruženi, bogato kulturno nasleđe, i dalje privlači jako velikibroj turista da dođu i posete našu zemlju. Mlađa populacija uglavnom u naš glavni grad dolazi da iskusi čari noćnog života dok stariji imaju nešto drugačije razloge. Srdačanost i gostoprimstvo jeste ono što se može osetiti na svakom koraku ako ste u našoj prestonici i svakako je ono što nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Prva stvar koju morate uraditi ako u Beograd želite turistički jeste pronalazak smeštaja. Naš savet je da pronađete neki smeštaj koji će biti u centru grada jer ćete na taj način mnogo brže i mnogo lakše sve moći da obiđete a usput učiniti svoj bravak lakšim. Možda vam stanovi za izdavanje centar mogu pomoći u tome. Ako se odlučite za sam centar grada mnogo lakše ćete stizati do svih onih lokacija i mesta koje su vredne posete. U Beogradu gužve umeju biti jako velike jer sam po sebi grad nije mali i da biste stigli do određenih mesta morate promeniti i po nekoliko gradskih linja, uzmite u obzir to ukoliko se ne odlučite za smeštaj u centru grada. Genralno javni gradski prevoz preopterećen je poslednjih par godina pa je i saobraćaj poprilično otežan. Ako ste u našem glavnom gradu turistički na svega par dana ove gužve mogu vam predstavljati pravi problem, gubite dragoceno vreme na gužve u saobraćaju koje možete izbeći ako se odlučite na smeštaj u centru grada. Ukoliko niste u mogućnosti da iznajmite stan u centru razmislite o rent a car-u. Taksi prevoz ume da bude skup a javni gradski prevoz baš kao što smo napomenuli ima svoje nedostatke. Iznajmljivanje vozila vam je u ovom slučaju najbolje jer ćete do mogih lokacija stizati brže a pritom imati svu slobodu ovog sveta u smislu da nećete zavisiti ni od redova vožnji a biti u mogućnosti da stanete gde želite i da se zadržite koliko želite. 

Ako ste u Beogradu turistički nikako nemojte propustiti da prošetate pored reke. Naš glavni grad leži na ušću reke Save u Dunav i zaista bi bila šteta propustiti takvo okruženje i prelepu prirodu koju naš grad poseduje. Isto tako uvek možete sesti u neki od kafića il restorana koje se mogu pronaći duž šetališta pored reke u uživati u svom omiljenom napitku ili ukusnoj hrani. 

Kada ste u Beogradu ne propustite ni posetu Skadarliji. Naša najpoznatija boemska četvrt nalazi se upravo u samom centru grada i svakako je vredna posete. Na dobar restoran u Skadarliji svakako računajte. Osim izvrsnih tradicionalnih obroka tamo možete uživati i u  dobroj atmosferi, zvucima tamburice i besprekornom i ljubaznom osoblju.