Predlozi i saveti za osvežen izgled vaše kuhinje

Za renoviran i osvežen izgled kuhinje nisu neophodna velika finansijska sredstva, najbitniju stavku čini dobra ideja i jasan cilj na osnovu koga postižemo uočljivu promenu. Dodavanjem dekoracije kuhinjskom prostoru unećemo dodatnu svežinu u dati prostor. Ako frontovi kuhinja imaju suviše jednoličan izgled, bez nijansi koje su u modi, uvek ih možemo promeniti. Površine se mogu izlepiti drugim zaštitnim folijama, koje u imitacijama drveta imaju savršen izgled prirodnih materijala. Pločice se takođe mogu oslikati raznobojnim bojama ili prelepiti skidajućim folijama. Posude u kojima stoje začini mogu biti šarenoliko dekorisane i postavljene na police sa jasno uočljivim efektom. Učinite kuhinju dodatno svetlijom, upravo zbog uticaja svetlosti na bolje raspoloženje.

Odaberite najkvalitetnije ručice za nameštaj

Ručice za nameštaj čine jedinstveni deo svakog kuhinjskog elementa kao što su fioke, vrata ili ormarići. One olakšavaju svakodnevnu upotrebu koja zahteva višednevno otvaranje i zatvaranje. Osnovna uloga ručica za nameštaj jeste zaštita površina od svakodnevnog prljanja a naročito masnih nečistoća u predelu kuhinja. 

Prilikom izbora ručica, obično se postavlja pitanje izbora materijala, koji na osnovu izržljivosti treba biti od hromiran ili od inoksa. Ručice od plastike su dobre, ali nisu primenljive na sve forme frontova i dezene koje nude. Montaža ručica se vrši na osnovu atesta, koji nakon toga garantuje izostanak bilo kakvih oštećenja površina frontova. Boja ručica treba da odoleva svakodnevnom čišćenju odnosno dejstvu svih mogućih abrazivnih sredstava. Trajnost u pogledu kvaliteta materijala, odnosi se na intenzitet u trajanju sjaja i boje materijala. 

Forme i oblici koji se mogu montirati su od klasičnih do kružnih sa dugmastim formama. Klasičnije forme ručica za nameštaj su jednostavne za montažu u vertikalan položaj, sa podjednako lakim načinom upotrebe. Horizontalan položaj ručica obično je primenljiv na fioke, upravo zbog lakšeg korišćenja. Usled odabira ručica, neophodno je birati funkcionalne, estetski lepe i uklopljive u kuhinjski sadržaj. 

Novi detalji kuhinje učiniće uređenje stana zanimljivim

Kuhinja i dnevna soba čine centralna mesta svakog porodičnog doma. To su prostorije u kojima provodimo najveći deo dana u svom domu, mesto okupljanja najmilijih uz druženje i opuštajući razgovor. Ono što čini uređenje stana upečatljivim jesu detalji, koji ostavljaju najveći vizuelni utisak. Da bi životni prostor izgledao lepše, prozračnije i čistije, neophodna je ugradnja adekvatnog osvetljenja. Navedeni detalj ima važnost za kuhinje koje nemaju dovoljno prirodnog svetla, pa uvođenje dodatne rasvete olakšava pripremanje hrane serviranje i uživanje u degustaciji. 

Ugradnjom dekorativnih polica koje slobodne uglove čine savršeno uklopljenim, mogu poslužiti za isticanje lepog escajga ili šolja za kafu. Slobodne radne površine mogu sadržati pomoćne detalje u kuhinji, poput posuda za kafu, začine, daske ili lepo upakovane noževe. Mediteranski duh kuhinje može biti istaknut prisustvom začinskog bilja, koje pored upotrebe u ishrani svojim mirisom deluje blagotvorno na raspoloženje. Ukoliko postoje slobodni zidovi bez ugrađenih keramičkih pločica, oni mogu biti prebojeni željenim bojama. Svetliji tonovi boja doprinose većem izgledu prostorija, dok tamniji tonovi imaju izraženiji efekat.

Zavisno od atmosfere koju kuhinja pruža, uređenje ovog dela stana može biti od klasičnog do rustičnog stila. Dezeni stolnjaka i zavesa mogu biti od raziličitih materijala uz boje svetlijih tonova. Dekoracija zidova svedenim slikama unose originalnost. Frižideri su mesto za lepljenje magneta omiljnenih turističkih destinacija.