Rent a car za zimu – već spreman

Bliži nam se zima a sa njom i promene na putevima ali i u opremanju vozila. Vožnja zimi zahteva maksimalnu posvećenost, striktnije poštovanje pravila, saobraćajne signalizacije i mnogo veću opreznost u vožnji, što zbog atmosferskih uticaja, što zbog stanja na putevima. 

Obavezna zimska oprema 

Od 1. novembra do 1. aprila je obavezno da sva vozila  pored redovne imaju i zimsku opremu. Ona pre svega podrazumeva da se letnje gume zamene zimskim. Takođe, treba voditi računa i o dubini gazećeg sloja. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima ne sme da bude manja od 4 mm.  U navedenom periodu (van naseljeneog mesta) je pored zimskih guma neophodno imati i lance ili druge uređaje za povećanje trakcije. U naseljenom mestu, lanci nisu potrebni.

Iznajmljivanje automobila 

Ukoliko se odlučite da odete na neki put, ili Vam je potrebno vozilo na kraći ili duži vremenski period a nemate sopstveno vozilo ili ga imate ali ono nije tehnički najispravnije i ne poseduje navedenu opremu, jedan od načina da uspete u tome jeste da iznajmite vozilo. U poslednje vreme su ljudi počeli da uviđaju prednosti iznajmljivanja vozila pa i potražnja za njima raste. Stoga i broj agencija koje se bave rentiranjem raste iz godine u godinu. S obzirom na to da je konkurencija velika, većina njih se trudi da na što bolji način odgovori potrebama tržišta te ne bi trebalo da Vas brine kvalitet vozila. Rent a car Beograd nudi širok asortiman vozila koja su prošla sve servisne i tehničke provere, koja pored regularne zimske opreme poseduju i dodatnu opremu i koja mogu da odgovore na Vaše potrebe ali i zahteve puta.  

Vožnja zimi zahteva dodatan oprez

U zimskom periodu broj saobraćajnih nezgoda raste. Iz tog raloga je važno da se pridržavate određenih pravila za vožnju zimi. Pre svega, treba da znate da sve promene, bilo da je u pitanju promena pravca ili brzine moraju da se obavljaju sporije i s velikim osećajem, jer nagle promene mogu da dovedu do gubljenja kontrole nad automobilom. Takođe, važno je da znate da je tokom niskih temperatura, prilikom postojanja snega i leda na putevima naglo kočenje izuizetno rizično i da vozilo može da sleti sa puta. Preporučuje se da sporije vozite i da zaustavljanje vršite tako što prelazite iz veće u manju brzinu. Poštovanje propisa i saobraćajne signalizacije se svakako uvek preporučuje, ali zimi se zahteva posebna pažnja i usredsređenost. Ako iznajmite najnoviji automobil sa najkvalietnijom opremom, neće Vam biti od pomoći ukoliko ste neoprezni prilikom vožnje. Naša preporuka je i da prilikom iznajmljivanja vozila proučite vrste osiguranja koja nudi agencija i da izaberete ono koje Vam se učini najpodobnijim.

Vožnja zimi ume da bude neugodna i za iskusne i profesionalne vozače. Na putevima su veće gužve, neretko se dešava da su neprohodni i da nisu očišćeni od snega što stvara dodatan stres vozačima. Ukoliko se odlučite da iznajmite vozilo, pojedine rent a car agencije nude opciju iznajmljivanja vozača što Vam može puno značiti u uslovima koji nisu prijatni za vožnju. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *