Kako da vam televizori što duže traju

Uređaji kao što su televizori nalaze su danas u svakom domu, čak i poslovnom prostoru, prodajnom ambijentu, salonu i drugim mestima. Kao neizostavan element uređenja enterijera, specijalno se pozicionira na prostor stabilnih zidova, pregradnih inovativnih dizajnova, police, uglove prostorija i druga mesta. 

Kako bi moderan TV bio uređaj koji će dugi niz godina krasiti ambijent i obezbediti praćenje omiljenih sadržaja, važno je povremeno posetiti servisera i ustanoviti da li je potrebna popravka televizora. Posvećivanje pažnje održavanju TV aparata, pažljivom korišćenju i redovnom proveravanju funkcija u servisu, način je da dugo traju sve funkcije.

Pravilno korišćenje, održavanje i čuvanje TV uređaja u svakom prostoru

Da bi televizori što duže trajali, važno je posvetiti pažnju njihovom pravilnom korišćenju, povremenom čišćenju i čuvanju u određenim situacijama. Naime, TV uređaji se koriste isključivo uz upotrebu daljinskog upravljača, i nikako naglog uključivanja i isključivanja uz kablove postavljene u utičnice. Takođe, u slučaju pojave munje i groma, bitno je prethodno isključiti televizor iz struje, sve dok nepogode ne prođu. U suprotnom, često ni popravka televizora ne može pomoći ako dođe do gubljenja funkcija napajanja i ključnih delova. 

Održavanje televizora podrazumeva povremeno čišćenje i otklanjanje prašine uz meku krpu i malu količinu sirćeta ili alkohola, sa pažnjom da čestice ne budu u ekranu i na zadnjem delu uređaja. Da bi televizor dugo trajao, važno je povremeno posvetiti mu pažnju, proveri ispravnosti funkcija, odnosno posetiti servisera koji će ustanoviti da li je potrebna popravka televizora – Novi Sad, Beograd, i drugi veći gradovi u Srbiji pružaju širok izbor lokalnih servisera, tako da verujemo da možete naći onog koji odgovara vašim potrebama.

Kada je vreme da se realizuje popravka televizora?

Čak i u brojnim situacijama kada se sa TV aparatom postupa potpuno ispravno i u skladu sa pravilima, može doći do umanjenja funkcija koje će signalizirati da je vreme da se izvrši popravka televizora. U tom pogledu, u svakom gradu su veoma popularni TV aparati, zbog čega je prisustvo profesionalnih, iskusnih i lako dostupnih servisera značajno za odlaganje kupovine novih uređaja. Kada postane primetno da televizor gubi svežinu boja, ton, pojavljuju se tamne linije na ekranu, pokreti se usporavaju, otežano se uključuje, ne reaguje na daljinski upravljač, i niz sličnih pojava, vreme je za popravku u najboljem servisu. 

Činjenica je da takav televizor nije ispravan, kao i da nema sve potrebne funkcije kako bi se neometano koristio, zbog čega je važno pokušati popravljanje, pre nego odmah kupiti novi, često vrlo skup uređaj. Popravka televizora (Novi Sad, Beograd, Niš…) kreće se od nekoliko stotina do više hiljada dinara, u zavisnosti od konkretnog problema i stanja uređaja, ali je svakako povoljnije rešenje nego preskočiti odlazak kod servisera i kupiti odmah novi televizor. 

Servis televizora može biti delotvorno i kvalitetno rešenje za sve uređaje koji pokazuju umanjenje funkcije, a još ako se nalazi na prostoru vašeg grada, dostupan je, profesionalan, povoljan i brz, onda ne treba časiti časa. Isplativo rešenje danas sigurno je pokušati reparaciju postojećeg uređaja, u poređenju sa kupovinom novog LED, LCD i drugog modela.