Stvari koje će vam pomoći u prvim mesecima sa bebom

Kada očekujete bebu, osim o porođaju, razmišljate i šta vam je sve potrebno za novorođenče. To može biti zbunjujuće, jer ćete u traganju naići na različite spiskove koji mogu biti stvarno predugački, a i malo zastrašujući. Bez brige, dosta toga možete odbaciti, ili kupiti kasnije. Za početak dovoljne su vam osnovne stvari kao što su krevetac, posteljina za bebe, odeća, cucle, flašice, sredstva za higijenu, kolica. Kako budete svoju bebu upoznavali, dosta ćete naučiti i biće vam mnogo toga jasnije. 

Mirnija šetnja sa kengurom za bebe

Prve nedelje sa prinovom znaju da budu turbulentne. Beba se privikava na novo okruženje, a vi na novu ulogu u životu. U tom privikavanju ima puno negodovanja, plača koji vam je nejasan, a bebu muče i grčevi, i tada joj je najpotrebnija vaša blizina. Shvatićete da bebe ipak najviše vole kad je nosite i ljuljuškate. Ako imate kengura za bebe, to nošenje vam može biti spas kada se ruke umore. Stavite bebu u kengura, prčvrstite je, beba uživa jer je na vašim grudima, a vi imate slobodne ruke za šta god želite. Takođe, šetnja je u prvim mesecima mnogo prijatnija ako je u kenguru za bebe. Toliko prijatna da bebe često zadremaju, a vi imate slobodne ruke i vremena da uživate u svežem vazduhu i kafi za poneti.

Ljuljaška za bebe veliki saveznik roditelja

Najtraženiji komad nameštaja za vašu prinovu je ljuljaška za bebe. Možda vam to izgleda kao bespotrebno ulaganje, ali nije tako. A evo i zašto: ljuljaška za bebe će pričuvati i zabaviti vašu bebu umesto vas. Kada vam treba predah ili želite da završite neku kućnu obavezu, spustite bebu u ljuljašku, obezbedite je, uključite muziku ili vibraciju i gledajte kako vaša beba uživa. Možete joj okačiti razne visilice u boji, sa kojima ćeona poželeti da uspostavi komunikaciju. Vibracije mogu pomoći kod nezgodnih grčeva,  a neretko se dešava da bebe slatko odspavaju u ljuljašci. Mnoge mame ne znaju kako su funkcionisale pre ljuljaške za bebe. 

Hranilica za bebe dugoročna investicija bez koje se ne može

Uvođenjem čvrste ishrane u život vaše bebe dobijate utisak da je vaš mališan odjednom porastao. Već polako može da sedi i veselo čeka svoju hranu. Da bi to bilo lakše izvodljivo, neophodna će vam biti hranilica za bebe. Možete kupiti razne modele, sve one imaju mogućnost podešavanja iz polusedećeg u sedeći položaj. Možete izabrati zasebnu hranilicu, a možete izabrati i onu koja se montira na vašu postojeću trpezarijsku stolicu. Na taj način će vaš mališan imati veći utisak da je deo porodičnog ručka. Uvek je zgodno da je sedeći deo presvučen prirodnim materijalima, koji su perivi.

Ne zaboravite da ste bebi najpotrebniji vi i budite spremni da ćete u prvom vremenu obavljati samo nekoliko radnji: hranjenje, presvlačenje, nosanje i ljuljuškanje. I tako treba da bude. Osim bebe, i mami je potrebna pažnja, pa se potrudite da uvek odvojite i malo vremena samo za vas. Vremenom ćete bolje upoznati svoju bebu, njene potrebe će rasti, pa će i vama biti jasnije šta vam je potrebno, a šta ne. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *