Zašto su burme od belog zlata popularnije od žutog

Zlato ima neprolaznu vrednost i u vidu burmi simbol je večne ljubavi, vernosti i povezanosti. Burme od belog zlata su vrlo popularne i moderne. Do pre više od deset godina, poistovećivanje burmi bilo je isključivo sa žutim zlatom. Burme su samo jedna od dragocenosti – tu su i ogrlice, mindđuše, narukvice i drugi detalji za koje je neosporna bila kupovina u žutoj boji.

Za burme belo zlato se danas bira u najvećem broju slučajeva, i neosporno je da se radi o savršenim komadima nakita, koji ukrašavaju svaku ruku. Otkup zlata omogućio je da u slučaju potrebe zamene komada žutog za belo zlato, to svaki kupac ostvari za kratko vreme. Dok se burme od belog zlata smatraju modernim detaljima, za žuto zlato je karakterističan spoj tradicije, istorije i običaja.

Burme od žutog zlata – naglasak na tradiciji

Žuto zlato je više decenija bilo u trendu, i nekako je prirodno da tron ponesu baš burme od belog zlata. Pored nakita, birali su se i zlatni dukati simboličke vrednosti. Burme od belog zlata su vrlo tradicionalne i mnogi smatraju malo prevaziđene. Izuzetno su primetne i imaju „blještavost“ koja privlači pažnju svakoga. Smatra se da teži komadi od zlata nisu namenjeni svakodnevnom nošenju, već samo u izuzetnim prilikama. Burme od žutog zlata biraju osobe koje vole da neguju tradiciju. To je karakteristično uglavnom za žene, kada već nose prstenje od žutog zlata, kao što je na primer verenički.

Burme od belog zlata – modeli koji su u trendu

Za burme od belog zlata karakteristično je da su vrlo moderne, odlično se uklapaju uz ostatak nakita i mogu da se nose u svim prilikama. Za razliku od burmi od žutog zlata, manje su primetne, upečatljive i ne privlače veliku pažnju. Koliko god detalja da imaju – više linija ili nepravilnih oblika, cirkona, dimenzija i dizajnova, estetski su tražene i dopadaju se kupcima. Odlična karakteristika za burme belo zlato jeste što se dopadaju i muškarcima, pa ih rado svakodnevno nose, bez upadljivosti. Burme od belog zlata savršeno stoje i ženama i muškarcima i različitost savremenih modela kreirala je ponudu u okviru koje će svaka osoba pronaći savršen prsten za sebe. 

Kako izabrati idealnu burmu?

Savršena burma je ona koja na prvi pogled osvoji svaku osobu. I ne da izvire zadovoljstvo iz estetike isključivo, već je to rezultat udobnosti, komocije i posebnim osećajem koji osvaja nošenjem tokom čitavog dana. Burme od belog zlata su inovativnije, modernije i popularnije, ali imaju i nešto višu cenu koja je proistekla iz visoke mode. Savršen prsten je onaj koji je stvoren baš za vas – bez obzira na oblik, boju i dimenzije. Ipak, sa belim zlatom se neće pogrešiti, jer se kreiraju modeli koji imaju vanvremenske detalje, ili su čak potpuno klasične: ravne, zaobljene, matirane ili sjajne. 

Burme od belog zlata danas se biraju jer su estetski savremene i dopadaju se svim generacijama. Imaju veliku vrednost, trajnost i savršeno stoje u svakodnevnom nošenju. Burme se nose uvek i mnogo više simbolišu nego što izgledom pokazuju, i kao takve treba da budu odabrane prema ličnom senzibiletetu, osećaju i stilu koji odgovara karakteru i ličnosti pojedinca. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *