Pronalazak idealnog kreveca za bebu ne mora da bude bauk

Kako se približava termin porođaja i trenutak kada će se beba roditi, roditelji puno vremena provode u nabavci neophodnih stvari za prve dane bebinog života. Na spisku neophodnih stvari nalazi se i krevetac za bebu, kome roditelji pridaju posebnu pažnju. 

Obzirom na to da je krevetac mesto gde će beba provoditi puno vremena tokom prve dve godine života, njegovom izboru pristupa se veoma pažljivo. 

Danas se na tržištu može pronaći dosta različitih modela krevetaca, sa različitim dodacima, funkcijama, mogućnostima transformacije i prilagođavanja uzrastu deteta. Pri kupovini, obratite pažnju da krevetac bude udoban, prijatan, bezbedan i da beba u njemu ima dovoljno prostora. 

U nastavku teksta pročitajte koji modeli krevetca su se pokazali kao najpopularniji na našim prostorima i šta je to što ih karakteriše. 

Standardni krevetac za bebe

Pravougaoni kreveci napravljeni od drveta ili u kombinaciji dveta i medijapana, dimenzija 120 puta 60 centimetara, koji imaju mogućnost postavljanja dušeka na dva ili tri različita nivoa, nazivaju se standardni kreveci. Kada je beba veoma mala koristi se najviši nivo dušeka kako bi se olakšalo podizanje i spuštanje novorođenčeta, a kada dete počne samostalno da stoji, koriste se niži nivoi postavljanja dušeka kako bi se preveniralo ispadanje deteta iz kreveca. Pored toga, ovakav krevetac ima podesivu prednju ogradu, koja se može podizati i spuštati u nekoliko nivoa, kako bi se olakšalo uzimanje deteta iz kreveca. 

Standardni krevetac za bebe često se prodaje sa točkićima uz pomoć kojih možete pomerati krevetac sa mesta na mesto. Neki kreveci imaju mehanizam za ljuljanje koji vam može pomoći prilikom uspavljivanja bebe.

Ovaj krevetac je dobar izbor ukoliko planirate da vaše dete u njemu spava do svog drugog, odnosno trećeg rođendana, a još jedna od prednosti ovog kreveca je njegova cena koja je veoma pristupačna.

3 u 1 krevetac pruža višestruke funkcije

Ukoliko ste spremni da izdvojite malo više novca pri kupovini kreveca za Vašu bebu, sistemi 3 u 1 su pravi izbor za Vas. Ovaj krevetac se prodaje u kružnom ili pravougaonom obliku i može se koristiti kao kolevka, dečiji krevetac i kasnije čak kao krevet za dete, odnosno, odgovara potrebama deteta od novorođenčeta pa sve do nekoliko godina. Uz ovaj krevetac prodaju se i fioke, police i prostor za presvlačenje bebe, što ga čini veoma funkcionalnim. U zavisnosti od broja ovih dodatnih elemenata, zavisiće i cena ove vrste kreveca

Krevetac 3 u 1 izrađuje se od drveta ili medijapana, i ima pokretne delove koji omogućavaju transformaciji i prilagođavanje potrebama Vašeg deteta. U poslednjih nekoliko godina, najpopularniji je okrugli 3 u 1 krevetac, koji u prvim danima bebinog života uzima malo prostora, a kasnije se lako pretvara u dečiji krevet.  

Prenosivi krevetac za putovanja, ali i kao standardni

Prenosivi krevetac je napravljen od PVC materijala, jednostavan je za rukovanje i sklapanje, i veoma praktičan ukoliko planirate da idete na putovanja sa vašom bebom. Kada je reč o dimenzijama ovog kreveca, one su prilagođene detetu od prvog dana rođenja pa sve do njegove treće godine. Prenosivi krevetac ima točkiće kako biste ga lako premestili na odgovarajuće mesto, a obzirom da udobnost nije ništa manja nego što je to slučaj sa drvenim krevecima, možete ga koristiti i kao standardni krevetac. Sve navedene varijante možete pogledati i kupiti ovde.