Karakteristična južnjačka dekoracija zidova koja je savršena u svakom prostoru

Nekada ćilimi, krpare i gobleni, a danas foto tapete – stanovnici južne Srbije su pronašli način da izraze svoju kreativnost i nasleđe dekoracije prilagode savremenim standardima koji su aktuelni. Tapete su im pomogle u tome.

Tapete su oduvek bile jedan od važnih elemenata za dekoraciju zidova, ali su savremeni modeli postali spona tradicionalnih vrednosti i unapređenih materijala zbog kojih sve vrste duže izgledaju lepo, lako se održavaju i još lakše postavljaju i skidaju.

Foto tapete imaju višestruke dobre osobine i zbog toga raste prodaja savremenih modela. Pročitajte kako i vi možete transformisati prostor ako se rukovodite sličnim izborima pri dekoraciji zidova.

Nova generacija tapeta – mnogo više od dekoracije

Jedan od najčešće korišćenih načina za dekoraciju zidova jesu tapete. To je brz i efikasan metod da se pokriju velike zidne površine i da se pri tome dobije jedinstvena boja i dezen na zidovima.

Savremene tapete su znatno unapređene pa se mogu održavati brisanjem mokrom krpom i abrazivnim sredstvima, ne blede, ne menjaju se, lako se postavljaju i skidaju, bez ostataka na zidovima.

Ipak, kada kažemo da su tapete mnogo više od dekoracije, misli se i na one osobine zbog kojih su nekada u južnoj Srbiji dekorisali zidove tkaninama i prostirkama. Naime, savremene tapete su odličan izolator od hladnoće, a uz to i savršeno prikrivaju oštećenja na zidovima pa je svaki prostor lepši i prijatniji za boravak.

Velika promena je i u tome što su sve vrste antibakterijske i ne skupljaju prašinu pa je prostor mnogo čistiji nego kada su zidovi goli i podložni bakterijama i virusima.

Realne prednosti su učinile da sve više ljudi želi da svoj dom ili poslovni prostor ukrasi na ovakav način. Zato tražnja za njima i raste.

Foto tapete – zidovi više nisu granica

Južnjaci obožavaju foto tapete, a to je i modni trend i preporuka svetskih dizajnera u dekoraciji prostorija. 

Priroda, umirujuće prostranstvo zelenila, morski predeli, planine… takve foto tapete nikada nisu loš odabir jer unose prirodu u životni prostor i pokazuju svu njenu lepotu. Idealne su i za poslovne prostore i za spavaće i dnevne sobe jer umiruju, opuštaju, a uklapaju se uz svaki enterijer.

U dečijim sobama su neizostavne dečije foto tapete koje na jedinstven način mogu da dočaraju svaku detetovu želju i običan prostor ukrase na jedinstven način.

Izuzetno su popularne foto tapete gradova, ulica, scena iz urbanog života, ali i mrtve prirode, umetničkih dela, dekorativnog kamena, drveta, šara i oblika…. Šta god poželite, prava prodavnica će to sigurno imati.

Predlažemo vam da kvalitetne foto tapete potražite na sajtu Roma Company kao jedne od online prodavnica sa najpotpunijim izborom različitih materijala za dekoraciju zidova. Imaćete priliku da birate među desetinama dezena koje će vas sigurno oduševiti. 

Na istom mestu nabavite i sve ostalo što vam je potrebno za postavljanje fototapete i kompletirajte nabavku po najpovoljnijim cenama na tržištu. Takva kupovina je nešto što je nešto što i južnjaci vole pa je dekoracija uz uštede pravi pogodak.

Lako i jednostavno promenite izgled svake prostorije. Bez nereda nakon bojenja, bez prljanja i uz uštede. Foto tapete su tu da ukrase, ali i obezbede čistije zidove koji će dugo vremena imati fenomenalnu sliku koja krasi i ulepšava.