Ideje za uštedu novca svakog meseca koje verovatno niste znali

Da bi razumeli koliko znači uštedeti nekoliko hiljada dinara svakog meseca, treba da razumete šta znači kada toliki iznos potrošite. Primera radi, plaćanje rate kredita od nekoliko hiljada dinara mesečno nikada nije lako, ali šta mislite o opciji u kojoj biste toliko mogli da imate toliko više na računu tokom meseca?

Taj novac možete da iskoristite za plaćanje računa, uvećanje štednje, podizanje kredita, povećanje troškova… Svakako razumete da je svaka ušteda dobra i može pomoći da se tokom meseca kućni budžet iskoristi za više stvari.

Google Pay beskontaktno plaćanje za bolju kontrolu troškova

Jedna od inovacija koju nude savremene banke jesu i novi načini plaćanja koji osiguravaju brže transakcije i bolju preglednost troškova. Google Pay je svakako inovacija koja će vam olakšati poslovanje. 

U malim apoenima ljudi često u džepovima i novčanicima imaju i po nekoliko stotina dinara pa i više. Takođe, plaćanjem gotovinom često zaokružujemo račune zahvaljujući čemu se gubi još nekoliko stotina dinara.

Jasan pregled troškova i plaćanje beskontaktnim putem može da pomogne da se pronađe način za još neke uštede i opreznije trošenje što donosi u ukupnom iznosu čak i više od nekoliko hiljada dinara, svakog meseca, svaki put.

Vremenom ćete naučiti da bolje kontrolišete vaše troškove, da opreznije izdvajate novac i plaćate uz pomoć Google Pay kada god je to moguće.

Vodite evidenciju prihoda i rashoda

Važno je dobro razmisliti o načinima za vođenje mesečnog budžeta što će vam pomoći i da planirate dugoročna ulaganja. Neće doći ni do situacija da bez novca ostanete pre kraja meseca i da ulazite u veće dugove.

Iskoristite telefon i za ovu uslugu jer osim Google Pay, možete napraviti i virtuelni rokovnik gde ćete beležiti prihode i rashode pa ćete znati koliko trošite i gde postoji mesto za uštedu.

Prvi mesec je ogledni i tada ćete videti kako se vaši troškovi nižu, a već drugi mesec ćete imati mogućnost da na realnim primerima uštedite novac. To opet ne mora da bude velika cifra, ali još par hiljada na uštedu uz beskontaktno plaćanje će vam pomoći da se mesečno značajno uštedi.

Kupujte na veliko i pratite popuste

Na svakom artiklu se može uštedeti određena suma ako se oni nabave kada su na akcijama i popustima. Pratite sniženja i tada kupujte na veliko. To će nekih meseci doneti veće rashode, ali dugoročno će da pomogne u kontroli troškova.

Napravite prostor za ostavu i tu ostavite sve proizvode koje ćete trošiti u narednih nekoliko meseci. Na mesečnom nivou je još nekoliko hiljada jer primera radi, većina kućne hemije može da bude dosta jeftinija na akcijama što donosi velike uštede, a da ne govorimo o sokovima, hrani i drugim potrepštinama.

Primera za uštedu je još i više i koliko god vam se činilo da je to malo, ukupan iznos može biti i neverovatnih 10.000 dinara. Sve zavisi koliko imate troškova i kako inače raspolažete kućnim budžetom, ali i 1.000din ili 2.000din je dovoljno da se oseti rasterećenje.

Najbolje od svega je to što su ovo primeri koji vam donose uštedu bez štednje. Jednostavno prikupljate samo ono što se neprimetno rasipa i ojačavate vaš budžet. Izaberite svoju kombinaciju i započnite sa uštedom.