Školski pribor za kreativce: Alati koji podstiču umetnost i maštovitost

Školsko okruženje nije kao što je bilo nekada. Ukoliko samo pogledate u školski pribor, videćete da on nikako nije kolekcija dosadnih olovaka i beležnica, već se pomerio daleko od toga. Za mlade umetnike i kreativce školski pribor predstavlja paletu alatki koje ne samo da olakšavaju učenje, već podstiču njihovu kreativnost, njihovu maštu i volju da otkrivaju i saznaju više, da tragaju za novim odgovorima i mogućnostima.

Samim tim se razvijaju dodatno i brojne veštine i sposobnosti. Šta danas jedan školski pribor sve može da poseduje tema je koja je jako opsežna i zahteva veliki popis stvari, ali šta je to što možete svom detetu da priuštite kako biste ga okuražili na više rada i volje je nešto u čemu ćemo se potruditi da vam pomognemo. 

Posebne olovke i boje

Iako su često potrebne na časovima, tradicionalne olovke su prošlost. Danas postoje olovke i bojice koje pružaju potpuno novo iskustvo crtanja i pisanja. Na primer, olovke koje menjaju boje kada promenite pritisak ili temperaturu, čime se ostvaruju vrlo dinamični efekti na papiru. Takođe, postoje olovke koje su predviđene za digitalne radove, koje omogućavaju instant digitalizaciju crteža i svakako dodatnu, novu kreativnost koja je savremenom svetu i najpotrebnija. Dakle, zaboravite na drvene bojice, flomastere i tempere, zaputite se u potragu novih dimenzija pisanja i bojenja, a i sami ćete se oduševiti šta je to danas sve dostupno.

Kreativne i personalizovane pernice za dečake

Zašto je baš napomenuto pernica za dečake? Postoji jedna zanimljivost u celom školskom procesu, a to je da je dečake dosta teže motivisati za rad, kada se govori uopšteno o njima, pa je uvek dobro uraditi nešto dodatno po tom pitanju. Osim toga, devojčice će uvek same birati pernice, pribor sav, prema svojim nahođenjima, a dečaci će neretko očekivati da ih zaista obradujete nečim novim. Pernica za dečake, samim tim, ne bi trebalo da bude „obična“, već u smeru interesovanja samog deteta. Na primer, jedna pernica za dečake može imati na sebi likove nekih popularnih ili voljenih animiranih, crtanih likova. Može biti u bojama i dezenima koje dete privlače, kao što je recimo military. A pored toga, može biti i personalizovana. I samo pernice za dečake, već za sve personalizacija daje vrlo važnu motivaciju i podstrek. Deca tako dobijaju veoma lep vetar u leđa za dalji rad, osećaju se posebno, počastvovano, zbog čega će se i na svesnom i na nesvesnom nivou truditi da budu bolji, a svakako će ovakva sitnica podstaknuti i bujanje njihove mašte. 

Različiti blokovi za crtanje

Ne, ne mislimo na blok broj 4 ili blok broj 5, već na sasvim nove, blokove za crtanje sa različitim teksturana. Ukoliko niste znali da tako nešto postoji, onda je verovatno da ćete se i sami oduševiti, pa sa svojim  mališanima prionuti na stvaranje nekog novog umetničkog dela. Blokovi za crtanje sada dolaze sa reljefnim šarama, ili različitim površinama, omogućavajući deci čija je kreativnost izražena da stvaraju dela koja imaju vizuelni i taktilni efekat. Ali, ne samo za njih, već kod dece čiji talenat još nije podstaknut, izazivaju želju za radom i vežbom, čime se dostižu fantastični rezultati. Ovo je odličan način da se podstakne dodatna kreativnost i eksperimentisanje sa različitim senzacijama tokom umetničkog procesa. Za puno kreativnih ideja posetite https://pulseserbia.com i uverite se u široku paletu proizvoda koji su vam dostupni.

3D olovke

Veoma je bitno da znate da su 3D olovke pravi hit među mladim umetnicima i među onima koji stalno nešto crtaju, boje. Ove olovke koriste plastične filamente koji se tope i stvrdnjavaju pri prolasku kroz samu olovku, omogućavajući stvaranje trodimenzionalnih crteža, poput skulptura. Ovo je fantastičan alat za sve one kojima je potrebna motivacija nekog „višeg nivoa“.

AR sveske

Ukoliko niste čuli za 3D olovke, onda je verovatno tako i sa AR sveskama. Ali je vreme da saznate najvažnije o njima! AR sveske su potpuna revolucija u svetu školskog pribora. One dolaze sa označenim stranicama koje se, kada se snime kamerom pametnog telefona ili tableta, oživljavaju animacijama, zvučnim efektima ili interaktivnim elementima. Zašto je ovakav pribor bitan? U dobu kada je sve digitalizovano, deca jednostavno traže da im i rad bude približen tom nčinu funkcionisanja, pa evo jedne od ideja. 

Termalni papir za crtanje

Termalni papir je jedinstvena inovacija koja reaguje na promene temperature. Kada koristite olovke ili bojice za crtanje po ovakvom papiru, boje će se menjati u zavisnosti od temperature okoline u kojoj se papir nalazi ili će se menjati u momentu nastajanja trenja, pa samim tim i zagrevanja podloge. Ovo stvara dinamične i jako interesantne efekte, pa svakako podstiče decu na više kreativnog rada i kreativnih procesa. Svakako može biti i dobra podloga za pamćenje napisanog. 

Školski pribor danas podrazumeva mnogo toga, od neobičnih olovaka, do svezaka koje skoro da i ne propričaju. U samom biranju nije najvažnije odabrati najlepše, najskuplje i sve, već samo ono šta će učiniti da vaše dete razmišlja na kreativniji način, da bude podstaknuto za rad i da zavoli učenje i otkrivanje novih znanja bez ikakvog osećaja težine, a ovakvi dodaci u tome mogu dosta da pomognu.