Saveti za rad od kuće za ljude “bez koncentracije”

Većina zaposlenih uživa priliku da povremeno rade na daljinu, ali koronavirus mnogim ljudima nije preostao ništa drugo nego da lovi kući. Naopako vaše putovanje postaje nekoliko koraka, a ne kilometara, a možda ćete moći uživati u dodatnom satu sna pre nego što započnete radni dan. Ali rad na daljinu nije bez problema, pogotovo ako ste već skloni ne tako velikim radnim navikama. Iskušenja i odvlačenja vrebaju na svakom koraku.

U redu je uhvatiti nekoliko dodatnih namigivanja ako ne morate redovito putovati. Međutim, ne odmarajte se previše od svoje uobičajene jutarnje rutine. Ako ste svako jutro odlazili u teretanu, odvojite vreme za vežbanje. Ne preskačite svoj jutarnji tuš i ne radite u kućnom ogrtaču. Obucite se u nešto udobno što vam nije pidžama. Želite da se vaša nova rutina oseća pomalo poznato.

Čak i ako živite u studijskom stanu, možete stvoriti prostor u svom domu koji će biti posvećen radu tokom dana. Ako nemate odgovarajući sto, poslužite se kuhinjskim stolom. I iako je radilo za Vinstona Churchilla, izbegavajte rad iz kreveta, osim ako niste pod vremenskim uslovima. Teško je biti profesionalan i produktivan kada vas podvlače jastuci.

Ako živite sa cimerima ili članovima porodice, obavestite ih da vam je potreban razuman mir i tišina kada radite na daljinu.

Zatražite da vas ne smetaju tokom određenih sati ili samo za veoma važna pitanja i definišite šta su te stvari. Ako imate naročito bespoštedne kućne ljubimce, razmislite o tome da psa vodite na dugu jutarnju šetnju – sada kad ne putujete – kako biste sagoreli deo svoje energije. U zavisnosti od gradskog ili gradskog propisa, i dalje možete držati zaposlenog svog šetača pasa dok radite od kuće.

Ovo je samo nekoliko saveta za rad od kuće koji mogu proći kroz ovo neviđeno vreme. Pozovite svoje saradnike da saznate kako se bave i šta im radi. Želite još praktičnih informacija?

Izvor: https://kliknaposao.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *