Kako da se letovanje sa malom decom ne pretvori pretvori u umor

Svako ko je ikada letovao letovao sa malom decom zna koliko to može da bude naporno i da se na kraju takav „odmor“ u najvećem broju slučajeva pretvara u umor. Na kojoj god destinaciji da ste moraćete da od smeštaja do plaže nosite čitavu opremu, gume, mišiće, bazenčiće, peraja, naočare za ronjenje… Pored svega toga treba poneti i užinu za mališane koji se umore u vodi i jako brzo ogladne i to sve dva puta dnevno, jer nije preporučljivo da se na plaži boravi u najtoplijem delu dana, a i da nije tako, deca moraju da imaju svoju popodnevnu dremku. 

Muka nastaje i zbog hrane jer, ukoliko se iznajmi samo apartman, treba pripremiti tri obroka dnevno ili otići do restorana, što je sa malom decom komplikovanije. Zbog toga je najbolje moguće rešenje za letovanje i pravi odmor u kom će uživati i roditelji i deca neki rizort u kom ćete imati sve što Vam je potrebno. Idealna destinacija za odmor sa decom Turska all inclusive u nekom rizortu na plaži.

Kako izgleda all inclusive aranžman u Turskoj?

Ako je Vaš izbor Turska all inclusive rizort imaćete svaku moguću udobnost. Nećete morati da razmišljate o hrani, da se kuvate pored šporeta i trčite sa plaže kako biste što ranije pripremili ručak. Još jedan od razloga zbog kojih Turska all inclusive rizorti treba da budu na vrhu Vaše liste za odmor je to što su skoro svi smešteni na plaži, što pruža dodatnu udobnost. Jednostavno ujutru obucite kupaći kostim i nakon doručka se odmah možete uputiti ka plaži ili bazenu, gde će Vam biti obezbeđene ležaljke i peškiri. U ovakvim rizortovima na plaži imate i barove gde ćete moći da naručite piće i da ga ispijate u udobnosti ležaljke uz dobru knjigu, dok se deca brčkaju u plićaku. 

Kada je u pitanju aranžmani u Turskoj, podrazumevaju da je i piće uključeno u cenu aranžmana. Ti barovi nude i grickalice i užine poput sendviča, pica i pomfrita, pa nećete morati ni o užini za decu da razmišljate. Ako se odlučite da Vaš izbor ove godine bude Turska all inclusive aranžman nećete morati da brinete ni o zabavi, jer svi rizortovi imaju neki zabavni program za decu i odrasle. Preko dana deca mogu uživati i u bazenima sa toboganima ili igralištima, a uveče ih zabavljaju animatori. Za starije se organizuju koncerti i večeri sa plesom.

Gde letovati u Turskoj

Dobra vest je da Turska all inclusive rizortove ima duž cele obale. Ukoliko ne želite da se vozite autobusom nakon sletanja, uvek možete da odaberete Bodrum ili Alanju, koji imaju svoje aerodrome. Ukoliko želite da uz miris soli iz Egejskog mora osetite i miris borova koji okružuju plaže, onda treba da odaberete Marmaris. Ako volite šire peščane plaže, onda je Side pravi izbor za vas. 

Šta god da odaberete, ako ste odlučili da je Turska all inclusive aranžman pravi izbor za Vaše porodično letovanje, budite sigurni da se nećete pokajati i da ćete maksimalno uživati u prelepom moru, ukusnoj hrani, živopisnim gradovima i dobrom šipingu.