Kakav je odnos cene i kvaliteta kada su u pitanju pvc roletne

Opšte je poznato da roletne imaju tu mogućnost potpune transformacije vašeg enterijera. I one poput modernih zavesa mogu dati luksuzni osećaj vašem domu. Blokirati svetlost, zadržati toplotu, ali i biti povoljne. 

Da li su vam potrebne roletne za jednu sobu ili sve prostorije? Drvene, aluminijumske ili pvc? Možda vam se ne čini da ima razlike kada su u pitanju materijali. Međutim, za dugoročan osećaj mira, savetujemo vam da se fokusirati na pvc roletne. 

Zašto pvc roletne

Mnogo je različitih faktora zašto baš trebate odabrati pvc roletne. Pre svega reč je o bezbednosti dece, jednostavnom čišćenju, izdržljivosti, mogućnosti automatizacije, pogodovanju svakom godišnjem dobu i promenama u prirodi. Zahvaljujući njima moćićete da postignete željenu temperature u prostoriji i leti i zimi. Polivinil hlorid je osnovni materijal za izradu ovih roletni. Pa usled toga, one ne skupljaju prašinu, ne zahtevaju preterano održavanje jer se lako čiste, imaju nisku zapaljivost i otporne su na temperaturne promene. Svakom prostoru mogu dati dozu stila i elegancije. I to nije sve. Pre svega – ove roletne su ekonomične. 

Pvc roletne – cena i kvalitet

Ukoliko kupovinu novih stvari za kuću ili stan promatrate iz novčane perspektive i težite ka tome da uštedite, budite sigurni da su pvc modeli isplativi. Kada su u pitanju pvc roletne cena i kvalitet idu rame uz rame. Postoji jasna skala u proceni dugovečnosti. One se neće raspasti dugi niz godina. 

Uzmimo za primer, roletne od drveta. Nakon određenog vremena mogu pretrpeti značajna habanja, truljenje i postati potpuno neprikladne za prostor. Ako odaberete pvc roletne, cena će svedočiti o kvalitetu svaki put kada ih pogledate nakon jakih uv zračenja, pljuškova, vetra i grada. Zahvaljujući dobrim završnim obradama delovaće estetski privlačno i biti praktične nakon svakodnevne upotrebe. 

Za pvc roletne, cena se formira prema metru kvadratnom i značajnim faktorima. Njeno određivanje može zavisiti od mehanizama podizanja, termoizolacionih svojstava, boje ili montaže. One dolaze na tržište u širokom spektru boja, a najjeftiniju opciju predstavljaju beli modeli. Ako poželite boju oraha, mahagonija, hrasta za vaše pvc roletne, cena će svakako biti veća. Pored toga, postoji značajna razlika i u modelima koji imaju ili nemaju pojačane izolatorske funkcije. Znajući sve ove faktore, ali i potrebe vašeg doma – možete isplanirati troškove renoviranja.

Kakvi mehanizmi podizanja postoje 

S obzirom da je vaše zadovoljstvo najbitnije, prilikom odabira pvc roletni ne zaboravite na mehanizme podizanja. To može biti ručno podizanje. Zatim, uz pomoć prekidača ili potpuno automatizovano putem daljinskog upravljača. Vi birate, da li vam više pogoduje kanap, ručka, prekidač ili jedan dodir na dugme.  Pvc roletne u velikoj meri mogu upotpuniti vaš dekor, lako se uklopiti sa tkaninama i bojama u prostoru, ali vam obezbediti i udobnost. Zahvaljujući najsavremenijim pristupima podizanja možete doživeti potpuni odmor. Dobiti univerzalno i praktično rešenje u momentima kada želite iz vaše omiljene sofe zatamniti prostor bez ustajanja – dok gledate film. Ili, u ranim jutarnjim časovima dok se izležavate u krevetu pustiti da vas sunce obasja. Osećaj zadovoljstva vam sigurno neće manjkati. A za to ne postoji cena koju ne možete da platite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *