Toyota hibridni vodič za SUV veličine

Sledeće godine Toyota će imati najopsežniju višesegmentnu liniju hibridnih SUV modela koje je ikada ponudio u Velikoj Britaniji, a sastoje se od Yaris Crossa, C-HR, RAV4 i Highlander.

Iako se kaže da je raznolikost začin života, takav široki izbor potencijalno može dovesti do male neizvesnosti oko toga koji će od četiri različita modela najbolje odgovarati vašim potrebama. Iako njihova imena ne nude jasne naznake relativne veličine, mi shvatamo da je razumevanje njihovih osnovnih dimenzija prvi korak u utvrđivanju koji je najprikladniji za vaš životni stil, porodicu, čak i vašu garažu.

Na osnovu naše nove GA-B kompaktne platforme za automobile, Iaris Cross (dole) je pozicioniran kao najmanji i najprikladniji gradski model u našoj SUV kategoriji. Dinamički C-HR, koji se kreće po veličini, strateški je prilagođen platformi GA-C, koja se takođe koristi u Corolli i Priusu.

I RAV4 i novi Highlander izgrađeni su na istoj prilagodljivoj GA-K platformi, mada je zbog svojih sedmerostrukih mogućnosti poslednji model značajno veći u svakoj većoj dimenziji. Imajte na umu da će precizne dimenzije Highlander-a i kapacitet prtljaga Iaris Cross-a biti potvrđeni kasnije.

Ova hijerarhija veličine se takođe ogleda u hibridnim pogonskim agregatima instaliranim u svakom modelu. Iaris Cross opremljen je 1,5-litarskim trocilindarskim benzinskim motorom, a C-HR se može specificirati sa 1,8 ili 2,0 litarskim četvorocilindričnim benzinskim motorom. U međuvremenu, RAV4 i Highlander (dole) dele isti 2.5-litarski četvorocilindrični benzinski motor, iako sa hibridnim sistemom konfigurisanim za proizvodnju kombinovane snage između 215 i 241bp, u zavisnosti od modela.

Tačno je, iz gornje tabele smo propustili nekoliko ikoničnih modela. Iako su Hiluk i Land Cruiser (dole) zvanično kategorisani kao sportska komunalna vozila, oni su vrlo drugačiji predlozi od naša četiri uporedna hibridna SUV-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *