Kako najlakše doći do najtraženijih poslova?

Na našem tržištu poslova poslednjih godina značajno nedostaju neki kadrovi, posebno zanatski, zato se radna snaga, uglavnom u oblasti gradjevinarstva, ali i u nekim drugim uvozi iz azijskih zemalja. Prema podacima koje čuva najveća baza oglasa za zaposlenje u Srbiji iz godine u godinu raste broj oglasa, taj procenat rasta ide i preko 10%, što nije zanemarljivo.

Iako je sve veća ponuda poslova, broj kandidata ne prati takvu ponudu, taj broj je sve manji i manji,  za 1-2% svake godine je manje kandidata no prethodne. I broj zainteresovanih za atraktivne pozicije se smanjuje. Pre dve godine bilo je i po više od 50 kandidata za jednu poziciju , sada se taj broj skoro prepolovio. 

Šta kaže najveća baza oglasa za zaposlenje – šta se nudi na tržištu poslova a šta traže kandidati?

Najviše mogućnosti za zaposlenje u prethodnoj godini bilo je u IT sektoru, trgovini, prodaji, oblasti mašinstva, gradjevinarstvu, administraciji i ugostiteljstvu. Najveća baza oglasa za zaposlenje pokazuje da su poslodavci najviše raspisivali oglase za vozače, magacionere i prodavce, radnike u proizvodnji i administrativne radnike.

Želje kandidata nisu se mnogo razlikovale od pozicija koje tržište nudi. Najviše su konkurisali za pozicije prodavca. Bilo je dosta prijava i za pozicije komercijalista i administrativnog radnika. Sve više tražena je i pozicija telefonskog operatera za pomoć potrošačima pri kupovini zato što omogućava da se radi od kuće. Godinama unazad je opštevažeći deficit kandidata za IT sektor. Oglasi za pozicije u ovom sektoru postali su opštevažeća konstanta u najvećoj bazi oglasa za zaposlenje.

Koji su poslovi bili najtraženiji u prethodnoj godini?

 U prethodnoj godini najviše je bilo oglasa a najmanje interesovanja za zanatska zanimanja. Sve je veći broj oglasa za pozicije kuvara, konobara, mesara, magacionera i higijeničara, ali je tu i najveći deficit radne snage.  Na veliko se priča o uvozu radnika sa istoka za pozicije u gradjevinarstvu. Sa manjkom kadrova na tržištu poslova sreli su se poslodavci koji traže vozače i automehaničare, vodoinstalatera, ali i oni kojima treba visokokvalifikovani radnik, zato što je na tržištu deficit elektroinžinjera, farmaceuta i advokatskih pripravnika. 

Prekvalifikacija – put do posla

Prema podacima koji se mogu naći na različitim sajtovima za zapošljavanje, a oni čine najveću bazu oglasa za zaposlenje, veliki je raskorak izmedju ponude poslova i potražnje za njima. Za neke od pozicija navedenih u tekstu kao deficitarne, broj zainteresovanih gandidata je znatno manji, uglavnom zbog toga što kvalifikaciono ne ispunjavaju uslove konkursa.

Za njih je najlakši put do zaposlenja prekvalifikacija ili dokvalifikacija. Najtraženije su prekvalifikacije u IT sektoru, oblasti nega lepote, pripremanje hrane. Prekvalifikaciju za frizera je najtraženija u oblasti nege i lepote. Srednje škole koje imaju centre za prekvalifikaciju, instituti za obrazovanje starijih osoba, sve popularnije specijalizovane akademije organizuju različite obuke i kurseve za frizere.

Različite su obuke za muške i ženske frizere, a cena zavisi od toga da li pohadjate jednu ili drugu, možda obe, koliko traje obuka i razlikuje se od organizatora do organizatora. U zavisnosti od dinamike obuka može da se organizuje u četiri vikenda ali može da traje i do nekoliko meseci. Obuke za kozmetičara su malo duže, traju do tri meseca, na nekim akademijama i dva semestra.

Prekvalifikacijom do kuvara

Kuvari su sve traženiji na tržištu rada. Ukoliko volite eazličite ukuse, da kuvate i istražujete u kuvanju, onda Vam ostaje taj jedan korak do sigurnog zaposlenja a to je prekvalifikacija za kuvara. Stručne škole iz oblasti ugostiteljstva organizuju prekvalifikaciju za kuvare, mada, i institucije nerfomalnog obrazovanja nude obuke bazirane na teorijskoj nastavi i daleko važnijoj praksi koja se sprovodi u restoranima. 

Kako se u IT sektor ulazi sa prekvalifikacijom?

Postoje programi prekvalifikacije koji otvaraju put do IT sektora. Medjutim, pre upisa i prijema rade se testiranja kandidata. Proveravaju se intelektualni kapaciteti, način razmišljanja, spremnost da se savlada program i na učenje do kraja karijere. Statistika pokazuje da samo 5% naše populacije ima sposobnost da funkcioniše u IT sektoru.

Najbolji kandidati su oni koji su već završili neki drugi fakultet, mada, to nije pravilo, ima i onih koji u mladosti nisu učili, ali su razumeli propuštenu šansu i spremni su da uče. Ljudi koji su spremni da uče, spremni na promene i timski rad su najbolji kandidati za IT sektor. Programi prekvalifikacije za IT su vrlo intenzivni, rade se do deset nedelja svakodnevno, u individualnom radu sa profesorima, ali i u grupama.

To je jedini način da se apsorbuje potrebno znanje i da se započne razmišljanje na drugačiji način. I završena obuka ne znači kraj učenja, vežbanje se nastavlja i posle završene prekvalifikacije, a usavršavanje do kraja radnog veka. Sav trud je odlično plaćen. Ukoliko tražite dobro plaćeni posao, a spremni ste da učite, možda je vreme da pokušate.