Kako izabrati pravu jaknu za decu?

Obično dolaskom nove sezone neminovnost bude kupovina nove jakne za vaše dečake I devojčice. Imajući u obzir brzinu kojom naši mališani rastu, svaka nova sezona podrazumeva I novi komad garderobe. Ponekad deluje da se ciklus kupovine nikada ne završava, dok nekad može čak i predstavljati stres. Kada su u pitanju proleće, jesen ili zimsko godišnje doba – najčešće se na tom spisku kupovine nađe i jakna, bilo da je potrebna tanja za vedrije dane ili ona deblja za hladnije. Pri svakoj kupovini

Dečija jakna – prolećna/jesenja varijanta

U proleće ili jesen se obično traži nešto ležernija, laganija, jaknica koju želite da vaš mališan ima pri ruci ukoliko se temperatura spusti ipak u večernjim časovima, kako to obično biva. Mi preporučujemo jakne od teksasa, kako su vrlo prijatne i lagane. U našoj ponudi jakni za dečake i devojčice možete naći koledž jakne izrađene od vrlo prijatnog i kvalitetnog futera, kao i nezaobilazne teksas jakne. Takođe, možete izabrati najbolje od oba sveta i opredeliti se za jaknu koja je kombinacija teksasa I debljeg pamuka. 

Zimska jakna

Kod zimskih jakni je svakako najbitnija debljina materijala. Obično bira između zimske jakne, kaputa ili šuškave sportske jakne koja je podogna za dečije avanture u snegu. Ovde je vrlo bitno paziti na vrstu materijala od kojeg je jakna podstavljena kako je taj materijal direktno do kože vaših klinaca i može dosta uticati na njegovo/njeno iskustvo.

Jakna za dečake i devojčice: sumirani saveti na jednom mestu

Bilo da kupujete jaknu za dečaka ili jaknu za devojčicu, sledećih nekoliko saveta je univerzalno:

  • Najpre definišite debljinu jakne koja vam je potrebna za vašeg mališana: da li je to tanja prolećna ili jesenja varijanta ili pak deblja, podstavljena, zimska opcija. 
  • To nas dovodi do sledeće bitne stvari, a to je materijal. Kao što smo već pomenuli, pri izboru zimske dečije jakne, ključna stvar je debljina i kvalitet materijala, ne samo spoljnjeg sloja jakne, već i unutrašnjeg, tj. sloja materijala s kojim je jakna podstavljena. 
  • Pri finalnom izboru jakne, razmislite o prilikama u kojoj će je vaša devojčica ili dečak nositi. Nekada tražite elegantniju opcije za svečane prilike kada birate mantiliće, kapute ili sakoe, dok je malo češći slučaj da nam je potrebna jednostavnija dečija jakna za svakodnevne prilike, poput odlaska u školu, vrtić, trening ili kod drugara na igranje. Bitno je uvek imati na umu da li će komad garderobe koji kupujete biti često ili retko korišćen kako biste optimizovali vašu kupovinu, imajući na umu takođe da li se taj komad odeće uklapa u već postojeći garderober vašeg mališana.
  • Dodatno možemo razmisliti o načinu kopčanja u zavisnosti od potrebe: da li su vam pogodniji dugmići, rajsferšlus ili možda nešto treće? Obratite pažnju na broj dugmića (da li su dovoljno gusto raspoređeni da čuvaju vašeg dečaka ili devojčicu od vetra i hladnoće), kao i na kvalitet rajsferšlusa ukoliko je ta vrsta kopčanja u pitanju.
  • Kapuljača: da ili ne? Neke mame preferiraju jakne za kapuljačom, kako su vrlo praktične u hladnijim danima kada ne želite da mislite da li je vaš klinac poneo svoju kapicu ili ju je zaboravio negde, kako to obično biva u dečijim fazama. 

I na kraju, najbitnije je da se vaše dete oseća dobro i ugodno u svakom komadu odeće. ☺